U trendu

Neproverena tvrdnja o broju policajaca sa dvojim državljanstvom

ZAGREB, 1. februara (tanjug) – Poslanik Samostalne demokratske srpske stranke (SDS S) u hrvatskom saboru Boris Milošević poručio je danas da je neproverena tvrdnja da među pripadnicima policije u Hrvatskoj ima više onih koji imaju hrvatsko-srpsko državljanstvo i odazivaju se pozivima Srbije za mobilizaciju.

Milošević je upozorio da se pripadnici hrvatske policije prozivaju samo zbog jednog takvog slučaja, čoveka koji je, kako je rekao, pogrešio u postupanju s administracijom i zato snosi posljdice jer je protiv njega pokrenut disciplinski postupak.

Pojasnio je da osoba koja ima dvojno državljanstvo može da bude pripadnik MUP-a u Hrvatskoj i može da prođe bezbednosnu proveru te da se taj problematičan slučaj institucionalno rješava.

“Ta totalno neproverena informacija se uhvatila u medijima kao utvrđena činjenica i na tome se nažalost ‘jaši’. Ide se tako daleko da se onda prozivaju ne samo policajci koji imaju i srpsko državljanstvo nego svi građani RH koji imaju srpsko državljanstvo”, upozorio je Milošević, prenela je Hina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.