U trendu

Nestala mlada sportistkinja: Skočila u jezero i više nije izronila (foto, video)

Dva dana od misterioznog nestanka švajcarske fudbalske reprezentativke Florijane Ismaili (24), o kapitenu tima Young Boys još nema ni traga ni glasa.

Ismaili je s prijateljicom u subotu poslepodne otišla da čamcem na jezero Komo u Italiji, blizu granice sa Švajcarskom, i usidrile su se na 700 metara od obale. Posle oko dva sata sunčanja, Ismaili je skočila u jezero da se rashladi zbog velike vrućine.

Florijana međutim, nije izronila, prijateljica je vrištala i dozivala je, a onda obavestila i hitne službe koje su ubrzo počele s potragom. I dalje – bezuspešno. Dubina na tom delu veća je od 100 metara.

Spasioci su pretražili nekoliko kilometara severno i južno od mesta nesreće, a u potragu je uključen i poseban robot-podmornica sa sonarnim uređajem u vlasništvu vatrogasaca koji je posebnom sondom spojen na čamac na površini jezera.

– Trebaće vremena da je pronađemo – rekao je jedan od specijalnih ronilaca vatrogasne službe za Tio.ch.

Dok se čamcima i dalje pretražuje šire područje oko mesta na kojem je Florijana poslednji put viđena, dvojica ronilaca iz mesta Dongo, iz kojeg su devojke isplovile, i još sedmorica iz Milana takođe pretražuju dno. Uključen je i jedan džet-ski. Svi oni slede putanju kojom su devojke plovile, prema onom što im je rekao čovek koji im je iznajmio čamac. Za njega, inače, nije potrebno da imaju posebnu dozvolu.

Celo područje obezbeđuju pripadnici civilne bezbednosti kako se ne bi ometala potragu.

Iz Young Boysa, kluba za koji Florijana nastupa, nema nikakvih novih obaveštenja. U nedelju su saopštili da su upoznati sa situacijom i da su u stalnom kontaktu sa porodicom kao i da veruju u pozitivan rasplet cele priče.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.