U trendu

Neverovatan okršaj Tereze Mej i Junkera: Kako si me to nazvao?! (video)

Britanska premijerka Tereza Mej izjavila je danas da je imala „oÅ¡tru“ razmenu reči sa predsednikom Evropske komisije Åœan-Klodom Junkerom zbog njegove upotrebe reči „nebulozan“, kojom je, kako su neki sugerisali, hteo da opiÅ¡e njene misli.
U saopštenju o pregovorima o „bregzitu“, Junker je kritikovao debatu o izlasku Britanije iz EU, navodeći da je povremeno bila „nebulozna i neprecizna“, prenosi AP.

​Mejova se danas tim povodom suočila sa njim, pa je Junker morao da je umiri zbog toga što je proglasio zahteve Britanije „nebuloznim“.

Suočena sa ogromnim pritiskom kod kuće, Mejova je prilikom susreta sa Junkerom delovala nervozno, navodi Rojters.

Na zvaničnom video-snimku njihovog susreta ne čuje se o čemu razgovaraju, ali se vidi da Junker pokretima ruke i klimanjem glavom, po svemu sudeći, nastoji da je umiri, prenosi britanska agencija.

Kako je preneo AP, Mejova je kasnije kazala da ju je Junker uverio da je „ono govorio o opštem nivou debate“, a ne o njenom ličnom stanju uma, prenosi Tanjug.

​Kako je preneo britanski kanal „5 njuz“, pozivajući se na eksperte za čitanje sa usana, Mejova je optuÅŸila Junkera da ju je nazvao nebuloznom, Å¡to je on  negirao, ali poÅ¡to je ona insistirala na tome, nastavili su da se raspravljaju.

„Kako si me nazvao? Nazvao si me nebuloznom, jesi!“, rekla je navodno Mejova.

Junker je uzvratio: „Ne, ne, nisam nisam!“.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.