U trendu

Ni Isus ne bi dobio vizu za Veliku Britaniju (video)

Ako se uvede imigracioni sistem na bazi “poena”, na koji je ukazao premijer Boris Džonson, čak i sam Isus bio bi vraćen sa granice u Velikoj Britaniji, rekao je kanterberiški nadbiskup Džastin Velbi.

https://twitter.com/LittleMoBo/status/1196516364367859720

„Naš osnivač Isus Hrist nije, naravno, bio belac, srednje klase i Britanac – i on sigurno ne bi dobio vizu, osim ako nam baš ne nedostaju stolari“, rekao je najviše rangirani biskup u zemlji prilikom govora na poslovnoj konferenciji CBI u ponedeljak u Londonu. Njegova kritika predloženog imigracionog sistema izazvala je smeh i aplauz publike.

Boris Džonson bio je jedan od najglasnijih zagovornika takozvanog imigracionog sistema “na bazi poena”, po kojem se potencijalnim imigrantima dodeljuju bodovi na osnovu njihovih kvalifikacija, obrazovanja, starosti, poznavanja engleskog jezika, ali i toga da li Velikoj Britaniji postoji velika potražnja za veštinama koje poseduju.

Sistem, po uzoru na australijski, prvi put je predložila britanska Stranka za nezavisnost (UKIP) uoči izbora 2017. godine. Ovu ideju potom je preuzeo Džonsonov kabinet, a premijer sada kaže da će se zalagati za ono što naziva „jednakim“ imigracionim sistemom koji treba da bude uspostavljen posle “bregzita”, ako Džonson pobedi na predstojećim vanrednim izborima 12. decembra.

Prema sadašnjem sistemu građanima EU nije potrebna viza za rad u Velikoj Britaniji. Iako konzervativci kažu da bi predložena imigraciona pravila omogućila smanjenje broja nekvalifikovanih migranata, laburisti se odlučno protive dodatnim ograničenjima.

Velbijeva opaska izazvala je bujicu reakcija. Mnogi su to shvatili prilično bezazleno, šaleći se da će Isus lako ispuniti kriterijume pošto ima veštine poput sposobnosti da pretvori vodu u vino ili nahrani 5000 ljudi sa pet hlebova.

Ili, da bi mogao biti traženi instruktor skijanja na vodi ili pak da bi mogao lako zaobići pravila prelazeći engleski kanal … peške.

https://twitter.com/asianick85/status/1196510701810008065

​Mnogi su pak istakli da je Velbi očito pogrešno shvatio, jer prema trenutnim pravilima biti ministar religije dovoljan je razlog za dobijanje vize, pod uslovom da znate engleski.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar