U trendu

Nica: Demonstranti demolirali kancelariju predsednika Republikanske stranke

NICA – Demonstranti su demolirali kancelariju predsednika Republikanske stranke u Nici Erika Siotija u očiglednoj pretnji da bi njegova desničarska stranka trebalo da glasa za blokiranje penzione reforme koju je predložio francuski predsednik Emanuel Makron.
Sioti je objavio na Tviteru snimak svoje kancelarije u gradu na francuskoj rivijeri sa razbijenim prozorima, nakon što su prošle noći vandali gađali kancelariju kamenom za popločavanje, preneo je AP.
Vandali su takođe na zidu kancelarije napisali: „predlog ili kamen“ – u vezi sa predlogom za izglasavanje nepoverenja vladi zbog penzione reforme o čemu će se glasati u ponedeljak u Narodnoj skupštini u Parizu.
Usred masovnih protesta zbog Makronovog plana da podigne starosnu granicu za odlazak u penziju sa 62 na 64 godine, francuski predsednik je prošle sedmice naredio premijerki Elizabet Born da se pozove na posebno ustavno ovlašćenje da zaobiđe glasanje o tom predlogu u donjem domu parlamenta.

Kao odgovor, poslanici levice i desnice podneli su u petak predloge za izglasavanje nepoverenja vladi.
Sioti je najavio da njegova stranka neće glasati za nepoverenje vladi, što znači da neće biti dovoljno glasova da se zaustavi donošenje zakona o reformi penzionog sistema.
Sioti je, reagujući na vandalski napad, napisao na Tviteru da nikada neće popustiti pred terorom.
Makronova koalicija centra ima najviše mesta u Narodnoj skupštini.

Republikanci, stranka desnog centra, osvojila je na parlamentarnim izborima 74 poslanička mesta od ukupno 577.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar