U trendu

Nijedan kandidat za mesto šefa EP nije dobio apsolutnu većinu, počeo drugi krug (video)

Pre drugog kruga glasanja, nijedan kandidat za predsednika Evropskog parlamenta nije dobio apsolutnu većinu.
Nijedan od četiri predložena kandidata za prvog čoveka Evropskog parlamenta nije uspeo da dobije apsolutnu većinu glasova, zbog čega će biti održan drugi krug glasanja, na šta ukazuju rezultati jutrošnjeg glasanja.

Glasala su 662 poslanika, a najbolji rezultat je zabeležio italijanski kandidat David Sasoli, koji je imao 325 glasova, što je manje od 50 odsto plus jedan glas koliko je neophodno za pobedu u prvom krugu.

„Niko nije osvojio apsolutnu većinu, biće drugog kruga“, rekao je odlazeći predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani.

Na drugom mestu se nalazi Čeh Jan Zagradil za kojeg je glasalo 162 poslanika, iza njega je Nemica Ska Keler koju je podržalo njih 133, a četvrto mesto osvojila je poslanica iz Španije Sira Rego sa 42 glasa.

Kako je prethodno saopštila pres-služba Evropskog parlamenta, ako niko od kandidata ne osvoji apsolutnu većinu glasova u tri runde glasanja, u četvrtom krugu pobednik će postati kandidat koji bude imao prostu većinu glasova. Pri tome, u poslednju rundu ulaze samo dva kandidata koji osvoje najviše glasova u trećem krugu glasanja.

U ovom momentu u Evropskom parlamentu počeo je drugi krug glasanja. Ni jedna politička opcija nije predložila nekog novog kandidata.

Izabran novi predsednik: Na čelu Evropskog parlamenta ponovo Italijan

Izabran novi predsednik: Na čelu Evropskog parlamenta ponovo Italijan

Gepostet von Sputnik Srbija am Mittwoch, 3. Juli 2019

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar