U trendu

Nikolić: Cilj Selakovićeve izjave narušavanje ugleda CG

PODGORICA – Portparol DPS-a i poslanik u crnogorskoj skupštini Miloš Nikolić tvrdi da izjava šefa srpske diplomatije Nikole Selakovića, koji je rekao da predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću nije bezbedno u Crnoj Gori zbog kriminalnih klanova i da je njegovo pojavljivanje hrabar potez, ima za cilj narušavanje ugleda Crne Gore.

Nikolić je nazvao neprimerenom izjavu Selakovića i ocenio da ministar spoljnih poslova Srbije, kako je naveo, „nastavlja uočljivo kreiranje narativa o Crnoj Gori kao mafijaškoj državi koja izvozi kriminalne klanove i obračune u susedne zemlje – u ovom slučaju u Srbiju“.

Portparol DPS-a tvrdi da je tu tezu prvi lansirao Vučić, najavljujući obračun sa navodnim crnogorskim kriminalnim klanovima u Beogradu, a da su je potom razrađivali „prorežimski tabloidi“, navodi se u saopštenju DPS-a.

„Zbog svega navedenog jasno je da izjava srpskog ministra spoljnih poslova nije slučajna već itekako tendenciozna, smišljena i sračunata s ciljem ugrožavanja ugleda Crne Gore“, tvrdi Nikolić.

Selaković je ranije za TV Prva rekao da „nije bezbedno otići u Crnu Goru kada se zna kakav problem imamo sa delovanjem crnogorskih kriminalnih klanova u Srbiji“.

On je kazao da je potez Vučića hrabar i da je bilo važno da se pokaže jedinstvo srpskog naroda, te da je predsednik Srbije još jednom pokazao ispruženu srpsku ruku svima, naročito Podgorici.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.