Nil Jang: Demonstranti izmanipulisani, ne treba nam mržnja

VAŠINGTON – Rok veteran Nil Jang pozvao je danas javnost da pokažu saosećanje prema ljudima koji su upali u zgradu Kongresa u Vašingtonu, rekavši da su bili „izmanipulsani“ da urade to.

U poruci na svom sajtu Jang je napisao: „Osećam empatiju prema ljudima koji su žestoko izmaniplusani i njihova uverenja su iskorišćena kao političko oružje. Ja sam mogao biti među demonstrantima. Želeo bih da internet vesti imaju dve strane prilikom izveštavanja. Obe strane da se prezentuju na istim programima. Društvene mreže, koje su u rukama moćnih ljudi – infulensera, uvećavaju laži i uništavaju sistem u koji verujemo, okreću nas jedne na druge. Mi nismo neprijatelji. Moramo da nađemo naš put“.

Jang je dugi niz godina kritikovao Donalda Trampa, a tužio ga je i zbog korisćenja njegovih pesama tokom političkih skupova, preneo je Gardijan.

U novoj poruci, on je ponovo kritikovao Trampa, rekavši da je „izdao ljude, preuveličao i okrenuo istinu da izazove mržnju“ ali je dodao da si njegova osecanja sada prevazišla Trampa.

„Ogorčenje demokrata zbog pobunjenika na Kapitolu je sve veće. Ne treba nam ova mržnja. Potrebni su nam diskusija i rešenja. Poštovanje prema tuđem uverenju“, poručio je čuveni rok muzičar

On je takođe kritikovao „duple standarde“ prilikom razbijanja protesta „Crni životi su važni“ i relativno blage reakcije policije Kapitola prošle nedelje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.