U trendu

Nisu znali kako da ga spuste: Visio 14 sati s dimnjaka, na kraju umro (video)

Muškarac star oko 50 godina preminuo je nakon što je satima visio na industrijskom dimnjaku u Engleskoj. Policija još uvek ne zna identitet muškarca kao ni razlog zašto se popeo na dimnjak. Prema fotografijama muškarac se popeo merdevinama, ali mu je noga zapela i ostao je da visi naglavačke.

https://youtu.be/hmSQ7bogxw8

Svedoci su ispričali da u već u nedelju oko 22.30 čuli nekakvu buku. Nisu mislili da je išta važno ali oko jedan sat ujutro u ponedeljak čuli su viku i zapomaganje, a uskoro je stigla i policija. Spašavanje je počelo oko dva sata ujutro, a 15-ak sati kasnije muškarca su proglasili mrtvim. U ponedeljak ujutro su spasioci razgovarali sa njim, pokušavajući na sve načine da ga spasu.

Nisu uspeli helikopterom, a niti dizalicom. Na kraju su ipak uspeli da ga oslobode sa sajle i spuste s 80 metara visokog dimnjaka, ali su ga ubrzo proglasili mrtvim.

– U ovom kompleksnom spašavanju ušestvovali su vatrogasci, policija, spasilačka služba, stručnjaci, gorska služba spašavanja. Svi su radili na tome da se muškarca spase što je pre moguće. Naše misli su s njegovom porodicom – rekla je kasnije policija.

Muškarac se popeo na dimnjak koji je nekada pripadao fabrici pamuka. Izgrađen je 1836. godine i tada je bio jedan od najviših na svetu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.