U trendu

NN: Policija istražuje slučaj navodnog silovanja dečaka

GRAČANICA – Policija istražuje slučaj dečaka iz Gračanice koga su navodno silovali vršnaci i snimak sa mobilnog telefona objavili na društvenoj mreži Tik-Tok.

Iz policije za banjalučke Nezavisne novine nisu mogli da potvrde da se radi o prijavi silovanja, već navode da je zabeležen „događaj“, a istraga je osetljiva zbog zaštite maloletnih osoba.

Na pitanje ovog banjalučkog dnevnika da li je policiji prijavljen slučaj navodnog silovanja dečaka od više vršnjaka u privatnom objektu u Gračanici, rečeno je da službenici Uprave policije MUP-a TK u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom Tuzlanskog kantona preduzimaju potrebne mere i radnje u vezi s događajem koji je prijavljen 18. novembra PU/PS Gračanica.

„S obzirom na osetljivost istrage i zaštitu maloletnih lica/dece – aktera navedenog događaja, nismo u mogućnosti iznositi više informacija“, stoji u odgovoru MUP-a TK.

Prema nezvaničnim saznanjima Nezavisnih, radi se o deci uzrasta devet-deset godina i da se sve desilo u jednoj seoskoj školi, dok sa druge stranke, kažu, postoje informacije da se događaj desio u privatnom objektu.

Navodno, tri dečaka su predmetima silovala svog vršnjaka.

Spominje se još jedan slučaj silovane devojčice, o kojem se, takođe ništa zvanično ne može saznati, piše portal Nezavisnih.

Da je u Gračanici sigurnosna situacija zabrinjavajuća, govori i činjenica da su građani prošlog meseca imali sastanak sa nadležnim službama, ustanovama i institucijama na temu poboljšanja sigurnosti i bezbednosti u ovom gradu. Na sastanku je razgovarano i o vršnjačkom nasilju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar