Nova katastrofa: Četiri žrtve tropske oluje Lidija, a uragan Irma tek nadolazi

U tropskoj oluji Lidija, koja je pogodila meksičko letovalište Los Kabos, poginule su četiri osobe, jedna se vodi kao nestala, a mnogobrojne kuće i ulice su poplavljene, saopštili su danas zvaničnici.

Kako se navodi, broj žrtava bi mogao da bude i veći, jer spasilačke ekipe još pretražuju oštećene kuće u selima, prenosi AP.

Gradonačelnik Los Kabosa Arturo de la Rosa Eskalante izjavio je da je dvoje ljudi stradalo od strujnog udara, da se jedna žena udavila, nakon što ju je vodena bujica odnela, a da je voda istrgla bebu iz naručja majke dok su prelazile poplavljeno područje.

Državni sekretar za turizam Luis Dženero Ruiz kazao je da je oko 20.000 stranih turista ostalo „zaglavljeno“, jer su avio kompanije obustavile letove u tu oblast.

Navodi se i da je oko 1.400 stanovnika potražilo sklonište od oluje u skloništima.

Američki Nacionalni centar za uragane saopštio je da se Lidija spustila na kopno u petak ujutru, a kasnije u toku dana počela je još više da slabi, kao i da se očekuje da u toku subote ili nedelje u potpunosti oslabi.

Istovremeno, daleko iznad Atlantika pojavio se uragan treće kategorije Irma i ima smer koji bi mogao da ga dovede do istočnog karipskog mora sledeće nedelje.

Meteorolozi procenjuju da bi Irma mogao da bude izuzetno opasan uragan, ali za sada nije izdato ni jedno upozorenje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.