U trendu

Novi inforamcioni sistem OB u Ohridu 7. i 8. juna

SKOPLJA – Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je u Skoplju da će naredni sastanak u okviru inicijative Otvoreni Balkan biti održan u Ohridu 7. i 8. juna, na kome će biti predstavljen informacioni sistem za dobijanje jedinstvenog ID broja za zajedničke radne dozvole.

Brnabićeva je na samitu Makedonija 2025 rekla da će tom sastanku u Ohridu prisustvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Po njenim rečima, novi informacioni sistem će omogućiti da građani Srbije, Severne Makedonije i Albanije mogu da rade pod istim uslovima u sve tri zemlje.

To će, kako kaže, značiti uspostavljanje zajedničkog tržišta rada, ali i veću konkurentnost privrede i ekonomija ove tri zemlje.

Istakla je da to znači stvaranje zajedničke budućnosti za mlađe generacije u regionu.

Na pitanje da prokomentariše izjavu novog premija Crne Gore Dritana Abazovića da ta zemlja podržava Otvoreni Balkan, rekla je da iskreno i duboko veruje da će tu regionalnu inicijativu prepoznati i drugi u regionu, ali da i od nas samih zavisi koliko će se to brzo dogoditi.

Navela je da su već postignuti konkretni rezultati u prethodnom periodu posebno kada je reč o olakšavanju prelaksa granice za građane i privredu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.