U trendu

Novi sastatanak Vučića i Hotija zavisi od dogovora BG i PR

BRISEL, 25. septembra ( Tanjug) – EU i dalje pokušava da dogovori novu rundu dijaloga Beograda i Prištine na visokom nivou, ali to zahteva prvenstveno spremnost dve strane da se usaglase oko datuma i agende, navode nezvanicno u Briselu.

”Teško je bilo šta najaviti sa naše strane, kada od dva glavna aktera zavisi spremnost da se dogovore o datumu i agendi. Za sada je siguran sastanak glavnih pregovarača u ponedeljak”, kažu u diplomatskim izvorima u Briselu.

Dodaje se da će datum sledećeg sastanka Vučića i Hotija u okviru dijaloga „umnogome zavisti i od toga kako će da prođe sastanak pregovarača u ponedeljak”.

Na pitanje da li postoje problemi oko nastavka dijaloga Beograda i Prištine, u Briselu nezvanicno porucuju da bi ”problema bilo ako bi dve strane prestale da razgovaraju”, što trenutno nije slučaj.

Evropska komisija objavila je danas kalendar dogadaja za sledeću nedelju, na kome je za 29. septembar planiran sastanak šefa diplomatije EU Žosepa Borela sa predsednikom Alkesandrom Vucicem i premijerom tzv Kosova Avdulahom Hotijem.

Nezvanicno, iz kabineta specijalnog predstavnika Miroslava Lajčaka kažu da je u pitanju ”greška”.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.