U trendu

Novi specijalizovani tužilac potpisao svečanu izjavu

HAG – Novi specijalizovani tužilac Specijalnog suda za zločine OVK na KiM, Džek Smit, potpisao je danas svečanu izjavu da će nezavisno, nepristrasno i savesno izvršavati svoju zvaničnu funkciju.

Ovo je u skladu sa članom 36. Zakona o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu, saopštila je Kancelarija specijalizovanog tužioca.

Smit je potpisao svečanu izjavu u Sekretarijatu Specijalizovanih veća u prisustvu sekretara dr Fidelme Donlon u svojstvu svedoka.

Na funkciju specijalizovanog tužioca Smit je izabran u maju 2018. godine, nakon procedure koju je organizovala Evropska unija, a imenovala ga je šefica misije Euleksa Aleksandra Papadopulu, navodi se u saopštenju.

Džek Smit je američki tužilac s prethodnim iskustvom u političkim istragama na visokom nivou kao i međunarodnim krivičnim istragama.

Nasledio je Dejvida Švendimena, prvog specijalizovanog tužioca i pre toga glavnog tužioca, koji je napustio dužnost krajem marta kada mu je istekao mandat u američkoj diplomatskoj službi, zaključuje se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar