U trendu

Novi udarac za proizvođače cigareta, jedna vrsta biće potpuno zabranjena

Američka Agencija za hranu i lekove (FDA) predložila je zabranu mentol cigareta u Sjedinjenim Državama, što je pobeda za aktiviste protiv duvanske industrije, ali i udarac za proizvođače cigareta.

FDA radi na predlogu standarda proizvoda koji bi trebalo da bude objavljen sledeće godine, a kojim će se zabraniti mentol kao ukus u cigaretama, kao i svi drugi ukusi, objavila je ta agencija, a prenosi Rojters.

Zabrani će biti potrebno više godina da počne da se primenjuje zbog verovatnih pravnih osporavanja duvanske industrije koja direktno pokušava da blokira odluke FDA-a.

Agencija je bila primorana da donese odluku do 29. aprila zbog peticije iz 2013. kojom se tražila zabrana mentol cigarete. Aktivisti tvrde da su crni Amerikanci najviše pod uticajem marketinških kampanja proizvođača cigareta, prenosi Rojters

„Zabrana mentola, poslednjeg dopuštenog ukusa u cigaretama i zabrana drugih ukusa spasiće živote, posebno među onima koji su neproporcionalno pod uticajem tih smrtonosnih proizvoda“, rekla je čelnica FDA-a Dženet Vudkok.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar