U trendu

Obama u novembru na klimatskom samitu COP 26 u Glazgovu

VAŠINGTON – Bivši američki predsednik Barak Obama otputovaće u novembru u Glazgov, u Škotskoj, kako bi prisustvovao klimatskom samitu COP26, gde će se sastati sa omladinskim aktivistima i pozabaviti se pretnjom klimatskih promena, izjavila je danas njegova portparolka Hana Henkins.

„On će izneti važan napredak postignut u pet godina od stupanja na snagu Pariskog sporazuma, istaknuće liderstvo mladih ljudi širom sveta i pozvati na snažnije delovanje svih nas – vlada, privatnog sektora, filantropije, i civilnog društva“, rekla je portparolka 44. predsednika SAD, preneo je Rojters.

Otvaranju samita će prisustvovati i aktuelni američki predsednik DŽozef Bajden, kako je juče potvrdio, nakon učešća na samitu Grupe 20 lidera u Rimu.

Bela kuća je saopštila da će na skup u dovesti 13 visokih zvaničnika i članova vlade, pokazujući svoj pristup delovanja „cele vlade“ u borbi protiv klimatskih promena.

Od ponovnog pristupanja Pariskom sporazumu o klimi, kada je Bajden stupio na dužnost u januaru, administracija je postavila cilj da smanji emisiju gasova staklene bašte za 50-52 odsto u ovoj deceniji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.