U trendu

Objavljen snimak hapšenja Navaljnog

Britanski javni servis Bi-Bi-Si objavio je video snimak sa moskovskog aerodroma Šeremetjevo u trenutku privođenja ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog.

Na snimku se vidi kako pripadnici ruskih organa vlasti saopštavaju Navaljnom da je priveden i kako se on oprašta od svoje supruge.

Vodeći politički lideri Evropske unije izrazili su zabrinutost povodom hapšenja Alekseja Navaljnog, ruskog opozicionara i blogera, koji je pritvoren juče odmah po sletanju na moskovski aerodrom kada se vraćao iz Berlina, javila je agencija TASS.

„Pritvaranje Alekseja Navaljnog prilikom dolaska u Moskvu je neprihvatljivo. Pozivamo ruske vlasti da ga odmah puste“, poručio je predsednik Evropskog saveta Å arl MiÅ¡el putem Tvitera.

Predsednik Evropskog parlamenta Dejvid Sasoli je imao sličnu poruku.

„TraÅŸimo od ruskih vlasti da se Navaljani momentalno pusti na slobodu. Spremni smo da ga pozovemo u Evropski parlament“, napisao je Sasoli na Tviteru.

Oglasio se i visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Åœosep Borelj.

„Ruske vlasti moraju da poÅ¡tuju prava Alekseja Navaljnog i da ga puste na slobodu“, naglasio je Borelj.

Situacija oko Navaljnog biće i tema sastanka EU 25. januara i u Evropskom parlamentu, čije zasedanje počinje danas, rekao je diplomatski izvor iz Brisela za TAS S.

Povodom privođenja Navaljnog oglasio se i budući savetnik za nacionalnu bezbednost izabranog američkog predsednika DÅŸozefa Bajdena koji je zatraÅŸio njegovo trenutno oslobađanje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)