U trendu

Objavljen snimak stravičnog napada manijaka u Kaliforniji (uznemirujući video)

Policija je objavila snimak s nadzorne kamere na kojoj se vidi jedan od niza nasilnih napada u okrugu Orandž u Kaliforniji u kojem su ubijene četiri i ranjene dve osobe.

Podsetimo, 33-godišnji muškarac iz Garden Grova juče je priveden nakon što je ubio člana obezbeđenja u prodavnici.

Šef lokalne policije na konferenciji za novinare rekao je da je počinitelj Zakari Kastanjeda opljačkao stan i nekoliko poslovnih objekata.

Naoružan nožem i pištoljem opljačkao je stan, pekaru, poslovnicu osiguranja, benzinsku stanicu i provalio u prodavnicu gde se i predao policiji.

Na videosnimku se vidi kako Kastanjeda vadi noževe i više puta bode nesrećnu ženu.

„Radnica je bila vrlo hrabra“, rekli su iz policije na konferenciji za novinare, a prenosi Time.

„Borila se najbolje što je mogla i zadobila je više ubodnih rana“, rekli su policajci i dodali da je hospitalizovana i da  se očekuje da će preživeti.

Prvi napad započeo je juče oko 16 sati po lokalnom vremenu kada je osumnjičeni navodno opljačkao stan u kompleksu zgrada u kojem i živi. Nakon toga je navodno opljačkao pekaru, pri čemu niko nije bio povređen.

Kastanjeda se tada vratio u svoj stambeni kompleks, gde se sukobio s dve žrtve ranijih pljački. Njih je pritom izbo nožem. Kada je policija stigla na mesto događaja, pronašla je dvojicu muškaraca s više ubodnih rana; jednog na balkonu i drugog u stanu. Jedan muškarac je proglašen mrtvim na licu mesta, a drugi je prevezen u bolnicu gde je podlegao povredama.

U 17:39 sati policija je primila još jedan telefonski poziv o oružanoj pljački u poslovnici osiguranja gde je Kastanjeda navodno pretio službenici i pobegao s mesta događaja.

U 18:06 sati policijski službenici primili su sledeći poziv o oružanoj pljački u osiguravajućoj agenciji. Kastaneda je tamo napao 53-godišnju radnicu i izbo je više puta s nožem.

U 18:09 sati policija je primila poziv o napadu na benzinskoj stanici Ševron. Smatra se da je 44-godišnji muškarac točio benzin kada je Kastanjeda izvadio dva velika noža i napao ga, skoro mu odsekavši nos. Napadač je nakon toga natočio benzin i otišao s mesta događaja.

Muškarac je prevezen u bolnicu i očekuje se da će preživeti.

Policija je oko 18:30 sati pronašla njegovo vozilo, srebrni Mercedes. Parkiran ispred 7-Elevena. Ubrzo je došao i osumnjičeni s pištoljem koji je uzeo od radnika obezbeđenja, kojeg je prethodno usmrtio. Nakon toga se predao policiji. Tokom istrage, policija je saznala i za četvrto ubistvo, a žrtvu je Kastanjeda usmrtio u obližnjem restoranu Subway.

Kako piše AP,  nasilje je bilo nasumično, a jedini poznati motivi za sada su pljačka, mržnja i ubistvo, rekao je poručnik policije Garden Glouv na konferenciji za medije.

“Znamo da je ovaj čovek bio besan i da je večeras povredio mnogo ljudi”, izjavio je.

Osumnjičeni i sve žrtve su Latinoamerikanci.

Dvoje povređenih je u stabilnom stanju i očekuje se da će preživeti, otkrio je poručnik Karl Vitni.

Policija je saopštila da je osumnjičeni u napadima koristio „više noževa i mačeta“. Dodali su i da je Kastanjeda identifikovan kao član bande. Ranije je bio u zatvoru zbog posedovanja i preprodaje metamfetamina, a uz sebe je imao i vatreno oružje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.