U trendu

Obraćanje Zelenskog na 2BS Forumu u Budvi

PODGORICA – Dvanaesti 2BS forum biće održan 7. i 8. oktobra u hotelu Splendid, u Budvi okupiće brojne zvaničnike iz država regiona i sveta, a predviđeno je i obraćanje ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, najavila je danas portparol Jovana Nikčević.

Nikčević je rekla da će o regionalnim i globalnim izazovima na 2BS Forumu razgovarati predsednici, premijeri i ministri spoljnih poslova, poslanici i diplomate iz Crne Gore, regiona i sveta.

Ovogodišnji program će, kako kaže, biti intenzivan sa 12 panela i dva obraćanja.

Na Forumu, koji organizuje Atlantski savez Crne Gore, govoriće i premijer Dritan Abazović, a na predsedničkom forumu će govoriti predsednik Milo Đukanović, kao i predsednik Slovenije Borut Pahor.

“Obratiće se i zamenik generalnog sekretara NATO-a i prvi put će se obratiti predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski, koji će se obratiti ne samo učesnicima Foruma već i svim građanima Cetinja, koji su od samog početka ruske agresije na Ukrajinu tokom 100 dana organizovali protestne šetnje u znak podrške ukrajinskom narodu”, navela je Nikčević gostujući na TV CG, preneo je portal ovog medija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar