U trendu

Odbijen zahtev MCP za upis prava svojine u selu Čukovići

PODGORICA – Uprava za katastar i državnu imovinu – Područna jedinica Cetinje donela je rešenje kojim se kao neosnovan odbija zahtev Mitropolije crnogorsko-primorske Srpske pravoslavne crkve za upis prava svojine na groblju kod crkve „Sveta Petka“ u selu Čukovići.

MCP SPC je zahtev za upis svojine Upravi za katastar i državnu imovinu uputila 24. maja ove godine, na parceli koja, faktički, predstavlja groblje u Čukovićima.

Područna jedinica Cetinje Uprave za katastar i državnu imovinu je zahtev dostavila na izjašnjenje Prestonici Cetinje, odnosno Direkciji za imovinu i zaštitu imovinsko pravnih interesa Priestonice.

Direkcija je, kako prenose podgorički mediji, „jasno ukazala da Pravoslavna itropolija crnogorsko primorska nije aktivno legitimisana stranka u ovoj upravnoj stvari, da nije dostavila akt o registraciji, da se predmetna nepokretnost nalazi van generalnog urbanističkog plana, detaljnog urbanističkog plana, urbanističkog projekta i van lokalne studije lokacije u vreme stupanja na snagu Zakona o državnoj imovini“. Navode takođe da se ova nepokretnost nalazi u nacionalnom parku „Skadarsko jezero“, koje je dobro od opšteg interesa, pa je predloženo da se zahtev MPC odbije kao neosnovan.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.