U trendu

Odbijena žalba Vesne Medinice na produženi pritvor

PODGORICA – Apelacioni sud odbio je žalbu na odluku kojom je bivšoj predsednici Vrhovnog suda Vesni Medenici produžen pritvor za još dva meseca, sa obrazloženjem da je ona bila član kriminalne grupe koju je organizovao njen sin Miloš.

Navodi se da iz telefonskih razgovora njenog sina Miloša Medenice prozlazi da je sa majkom dogovarao presude u određenim slučajevima.

Kako prenose podgoričke Vijesti, Sud je naveo iskaz jednog od osumnjičenih u ovom slučaju, Vasilija Vanje Petrovića, koji je detaljno ispričao kako je dao novac da bi dobio jedan sudski spor, koji je na kraju izgubio.

Da je Medenica bila član kriminalne grupe koju je organizovao njen sin Miloš, proizilazi iz prikupljenih dokaza, među kojima su i transkripti telefonskih razgovora.

To, između ostalog, piše u odluci sudija Apelacionog suda koje su odbile žalbu advokata Medenice, na rešenje kojim joj se produžava pritvor za još dva meseca.

Apelacioni sud u odluci navodi i da je neophodno saslušati bivše i sadašnje sudije Vrhovnog suda, kojima je Medenica duže vreme bila predsednica, a oko njenog interesovanja za sporne slučajeve.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar