U trendu

Odloženo ročište za planiranu likvidaciju Belivuka u CG

PODGORICA – U podgoričkom Višem sudu odloženo je ročište za predmet povodom planiranja likvidacije Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, a razlog je ponovno nepojavljivanje optužene Almire Mujahodžić, piše portal podgoričkog Dana.

Njen advokat Damir Lekić saopštio je sudu da nema opravdanje za njen nedolazak ali da je ona rekla da je van Crne Gore i da je morala da ode.

On je na pitanje suda kazao da ne zna razlog njenog odlaska iz Crne Gore ali da će na naredno ročište doć. Takođe nije znao da kaže sudu ni gde se ona sada nalazi.

Sudija Nada Rabrenović je povodom toga izdala naredbu za prinudno dovođenje optužene Mujahodžić.

U ovom postupku optuženi su Janko Vukadinović, Almira Mujahodzić, Radovan Stanišić, Mileta Jovanović, Momčilo Milić i Dušan Ivanović. Mujahodzić se brani sa slobode.

Pred sudom je spomenuto da je predat zahtev da se ovaj postupak spoji sa postupkom protiv Jovana Vukotića i grupe a koji se terete za isto krivično delo.

Jedan od optuženih u ovom predmetu Janko Vukadinović, izjavio je početkom decembra prošle godine tokom kontrole optužnice da je pokušaj ubistva Belivuka i Miljkovića bio „zajednički scenario bezbednosnih službi i kavačkog kala“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar