U trendu

Odluka suda o održavanju koncerta narodne muzike u Puli naredne sedmice

ZAGREB – O tužbi organizatora koncerta narodne muzike, koji je bio najavljen za 25. mart u pulskom Domu sportova, ali ga je gradonačelnik Filip Zoričić zabranio, presuda se može očekivati početkom naredne sedmice, u ponedeljak ili utorak, saopštio je sudija Trgovačkog suda u Pazinu Damir Rabar nakon današnjeg ročišta.

Nakon što je gradonačelnik Pule Zoričić zabranio održavanje koncerta narodne muzike sa obrazloženjem da takva vrsta muzike ne odgovara ugledu grada, organizator, agencija Hiljadarka podnela je tužbu Trgovačkom sudu u Pazinu protiv gradskog preduzeća Pula Sport, vlasnika i direktora dvorane u kojoj je trebalo da nastupe Duško Kuliš i prijatelji – Dragan Kojić Keba, Ana Bekuta i Zorana Mićanović.

Organizatori kao nadoknadu za finansijsku štetu traže privremenu meru kojom bi se omogućilo održavanje koncerta 25. marta i najavili da bi u tom slučaju odustali od daljih postupaka.

„Suština je našeg zahteva da se koncert ipak održi i to što smo imali ugovor i želimo da se taj ugovor ispuni. Dajte nam prostor zato što smo to ugovorili, a ugovorne obveze treba da se ispoštoju. Nismo na vreme uplatili predujam, ali zakon kaže da je ugovor na snazi i ako se plati naknadno“, rekao je advokat organizatora Srđan Simić.

Za koncert je već bilo prodato oko 2.900 ulaznica pa je Simić najavio da će, ako sud ne odobri privremenu meru, podneti tužbu za nadoknadu štete.

Međutim, advokat Pula Sporta Krešimir Škarica kaže da ne odustaju od svojih argumenata za otkazivanje koncerta i najavljuju moguću protivtužbbu, koja bi se zasnivala na tome da organizator nije jasno najavio imena izvođača.

„Smatram da smo sve obrazložili, tim više što sam naveo da šteta o kojoj govori organizator treba se dokaže. Dovedeni smo u zabludu, nismo znali koji će izvođači nastupiti, da smo znali ne bi tako postupili. To je suština priče“, rekao je Škarica, prenela je Hina.

Koncert je otkazao gradonačelnik Zoričić, a organizatori tvrde da je on to učinio telefonom, u pripitom stanju i uz brojne uvrede na nacionalnoj osnovi

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar