U trendu

Odnosi Severne Makedonije i Bugarske se pogoršavaju

SKOPLJE – Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski izjavio je danas da se odnosi Severne Makedonije i Bugarske pogoršavaju i da je obeležavanje 151. godišnjice rođenja Goce Delčeva bespotrebno iskorišćen za podizanje tenzija.

„Svi koji su želeli da prisustvuju bili su dobrodošli, ali oni koji su pokušali da napadnu policiju zaradili su prekršajne ​​prijave i deportaciju. Svaka evropska država to radi na identičan način“, rekao je Pendarovski.

Dodao je da slobodno mogu da se oglase oni koji su imali nameru da prisustvuju ovom događaju, a da su u tome onemogućeni.

„To što Bugarsi iz Makedonije rade u Briselu i Sofiji nije ništa novo u vezi sa pritužbama o kršenju njihovih prava. Iako su ih primili i ja i drugi organi, iako po svim međunarodnim normama građani Severne Makedonije treba da traže svoja prava ako misle da su ugroženi od strane makedonskih institucija… izabrali su pogrešan put. To ne znači da nećemo servisirati njihove potrebe, ali mislim da gube vreme tražeći pomoć u evropskim institucijama, sudu u Strazburu, a ne da prvo svoje probleme rešavaju u Skoplju“, rekao je Pendarovski, prenela je skopska agencija Makfaks.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar