U trendu

Oklahoma: Zaplenjeno 68 lavova, tigrova, jaguara

VAŠINGTON – Američke vlasti su zaplenile 68 životinja, među kojima su lavovi, tigrovi, hibridi lavova i tigrova i jaguari u životinjskom parku u gradu Oklahomi, koji su učestvovali u seriji iz 2020. godine „Tajger king“, saopštilo je ministarstvo pravde SAD u četvrtak.

U dokumentu napisanom na više od 50 stranica tužilaštvo navodi da se veruje da su prodati jaguar, sedam lavova, 46 tigrova i 15 hibrida lavova i tigrova koji su bili u vlasništvu Džefrija Loua i njegove supruge Loren Lou, preneo je Rojters.

Osim toga, dodaje se da se veruje da su životinje iznajmljene ili transportovane, što je kršenje Zakona o zaštiti ugroženih životinjskih vrsta.

Zakon štiti životinje i može da ih zapleni.

„Postoji osnovana sumnja da se 68 životinja i dalje uznemirava i zlostavlja, čime se krši zakon o zaštiti životinja“, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Tužilaštvo dodaje da zaplena šalje jasnu poruku da ministarstvo pravde neće dozvoliti da se životinjama naudi, dodala je pomoćica vršioca dužnosti javnog tužioca DŽin Vilijams iz odeljka ministarstva pravde zaduženog za zaštitu životne sredine i prirode.

Slučaj je pod istragom ministarstva poljoprivrede i ministarstva za ribolov i zaštitu prirode.

Par je optužen da je u novembru prekršio zakon, a vlasti su ih optužile da su pokazivale životinje javnosti bez licence i ugrožavali njihovo zdravlje, preneo je Njujork tajms.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.