U trendu

Orban i Le Pen razgovarali u Parizu o pretnjama po Evropu

PARIZ – Premijer Mađarske Viktor Orban razgovarao je danas s drugoplasiranom na predsedničkim izborima u Francuskoj, liderom desnice Marin le Pen o pretnjama sa kojima se suočava Evropa, poput rata u Ukrajini i ekonomske krize, saopštila je pres služba Orbana.

Razgovori u Parizu između lidera mađarskog Fidesa i francuskog Nacionalnog okupljanja takođe su se fokusirali na inflaciju i na „pogrešnu i opasnu politiku sankcija Evropske unije“, kao i na „intenziviranje krize migranata“, dodaje se u saopštenju, prenosi novinska agencija MTI.

Orban i Le Pen su se složili da evropske partije koje predstavljaju tradicionalne vrednosti moraju da rade zajedno kako bi zaštitili države na kontinentu u opasnim i ratnim vremenima.

U izjavi pres službe se dodaje da „ni birokrate iz Brisela, a ni levičari“ nisu bili sposobni da sačuvaju Evropljane i njihove porodice.

Orban je, takođe, obavestio francusku političarku o merama vlade u Budimpešti kojima će se raditi na zaštiti porodica, penzionera, poslova i da će biti stavljen limit na račune za komunalije usled „produženog rata“.

Le Pen je pohvalila odluku mađarske vlade da uvede porez na ekstra profit koji ostvaruju banke i multinacionalne kompanije, dodaje se.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar