U trendu

Osmani pozvao na mino i dostojanstveno obeležavanje godišnjice rođenja Delčeva

SKOPLJE – Ministar spoljnih poslova Severne Makedonije Bujar Osmani apelovao je danas na mirno i dostojanstveno obeležavanje 151. godišnjice rođenja revolucionara Goce Delčeva, sutra u Skoplju.

„Pozivam na dostojanstveno, mirno obeležavanje dana kada odajemo poštovanje njegovom idealu za napredna društva i za izgradnju civilizacijskih vrednosti“, rekao je Osmani.

U obraćanju javnosti, Osmani je istakao da je svaki građanin Republike Bugarske i bilo koje druge zemlje dobrodošao u Severnu Makedoniju.

Istakao je da se prema Severnoj Makedoniji i prema makedonskom narodu svi moraju odnositi sa poštovanjem.

„Pokažimo zrelost i ne dozvolimo da se nacionalizam podgreva govorom mržnje i omalovažavanjem. Mi smo država koja ima evropsku perspektivu. Sa svojom tradicijom međuetničkog dijaloga, kohezije i mirnog rešavanja bilateralnih sporova, mi smo primer u svetu. Pozivam vas da istrajete u ovim našim vrednostima“, naveo je Osmani.

On je apelovao na građane da zaštite interese države i da ne dozvole sebi da podlegnu provokacijama.

„Nemojmo dozvoliti da provokatori i kidnaperi otmu našu evropsku budućnost ili pokvare imidž koji smo izgradili kao država. To je u interesu svih građana i zajedničkog napretka“, poručio je Osmani, preneli su skopski mediji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.