U trendu

Osnivač FB daje 20 miliona dolara da ne bi pobedio Tramp

Jedan od osnivača kompanije “Fejsbuk” Dastin Moskovic najavio je da će dati 20 miliona dolara za lobističke grupe Demokratske stranke kako bi sprečio da republikanac Donald Tramp pobedi na predsedničkim izborima u SAD.

Prema pisanju CNN, u petak je saopšteno da će milijarder i njegova supruga Kari Tuna dari novac za najmanje šest organizacija i lobističkih grupa Demokratske stranke, a najavljena donacija će ga učiniti trećim najvećim donatorom u ovogodišnjoj predsedničkoj trci.

„Odluka nije bila laka, naročito zbog toga što smo mi sami podozrivi prema ljudima koji koriste veliku količinu novca da utiču na izbore. Međutim ovi izbori su drugačiji. Republikanska stranka, a pogotovo Donald Tramp, nemaju nikakvu viziju, već samo ističu lažno takmičenje između njih i ostatka sveta“, rekao je Moskovic.

On se nada da će pomoći Hilari Klinton da ostvari svoje ciljeve i da će ukazati republikancima da kampanja zasnovana na strahu i neprijateljstvu tera ljude da odreaguju na nju.

Moskovic, čije se bogatstvo procenjuje na oko 10 milijardi, do sada je za političke ciljeve dao oko 10.000 dolara, a veći deo novca, tokom poslednjih 15 godina, uglavnom u dobrotvorne svrhe.

Inace, najveću donaciju demokratama je dao milijarder Tom Stejer iz Kalifornije (30 miliona), a republikancima je Bob Merser dao nešto više od 20 miliona dolara.

Američki predsednicki izbori biće održani u novembru.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.