U trendu

Ostin: Nema informacija o novoprimećenim letećim objektima u poslednjih 48 sati

BRISEL – Američki ministar odbrane Lojd Ostin izjavio je danas da nema informacija o bilo kakvim novoprimećenim objektima u američkom vazdušnom prostoru u poslednjih 48 sati, nakon što su u protekle dve nedelje oborena četiri objekta na velikim visinama iznad SAD.

On je nakon sastanka ministara odbrane zemalja članica NATO-a u Briselu istakao da će američka vojska učiniti sve što može da povrati ostatke i krhotine oborenih objekata, ako bude u mogućnosti, navodi Rojters.

Bela kuća saopštila je ranije da ništa ne ukazuje na to da iza serije neidentifikovanih objekata, oborenih iznad SAD i Kanade, stoje vanzemaljci.

„Znam da su se postavljala pitanja, neki su bili i zabrinuti zbog ovoga, ali ne, ne postoji ništa što ukazuje na vanzemaljce“, rekla je portparolka Bele kuće Karin Žan-Pjer.

U nedelju, američko ratno vazduhoplovstvo je saopštilo da ne odbacuje mogućnost vanzemaljskog susreta, niti je odbacilo bilo kakvo objašnjenje.

Bivši radnik američke CIA Edvard Snouden, koji je kao uzbunjivač otkrio podatke o američkim tajnim operacijama i koji je u međuvremenu dobio rusko državljanstvo, ocenio je da je reč o „konstruisanoj panici“, napravljenoj kako bi se novinari bavili time, umesto važnijim stvarima.

„Nisu vanzemaljci. Voleo bih da su vanzemaljci, ali nisu. To je samo dobra stara konstruisana panika, privlačna priča koja osigurava da će se novinari baviti balonima, umesto budžetom ili bombardovanjem (kao na primer Severnim tokom)“, napisao je Snouden na Tviteru.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.