U trendu

Ostin: Prerano za ocene da je curenje gasa teroristički akt

VAŠINGTON – Američki ministar odbrane Lojd Ostin saopštio je da je još prerano da se spekuliše ko bi mogao da bude odgovoran za incidente na gasovodu Severni tok.

„Što se tiče napada – ili oštećenja gasovoda, u ovom trenutku mislim da ima mnogo spekulacija. Ali iskreno, dok se sprovede potpuna istraga, niko sa sigurnošću ne može da utvrdi šta se dogodilo“, rekao je u četvrtak Ostin na konferenciji za novinare, prenosi Rojters.

Američki ministar odbrane je dodao da je u sredu razgovarao o incidentu sa svojim danskim kolegom, koji mu je rekao „ da bi za nekoliko dana mogao da pošalje odgovarajući tim na lokaciju, koji će najbolje umeti da utvrdi šta se desilo.“

„Dok ne dobijemo dodatne informacije ili ne budemo u mogućnosti da uradimo dodatnu analizu, nećemo spekulisati o tome ko bi mogao da bude odgovoran“, rekao je Ostin.

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je juče da je „sabotaža bez presedana“ gasovoda Severni tok „čin međunarodnog terorizma“, navodi se u saopštenju Kremlja.

Evropska unija istražuje velika curenja u gasovodima Severni tok 1 i 2 ispod Baltičkog mora i saopštila je da sumnja na sabotažu, prenosi Rojters.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.