U trendu

Otkazi za petoro članova osoblja Bele kuće zbog korišćenja droge

Pet članova osoblja Bele kuće dobilo je otkaz jer su u prošlosti koristili droge, uključujući marihuanu, rekla je danas portparolka Bele kuće Džen Psaki.

Marihuana je postala delikatno pitanje za Bajdenovu administraciju jer je njeno korišćenje u rekreativne svrhe dozvoljeno u 15 saveznih država i u glavnom gradu Vašingtonu, uprkos zabrani na saveznom nivou.

Portparolka Bele kuće rekla je za Asošiejted pres da je administracija predsednika SAD Džozefa Bajdena pokušala da ne kažnjava automatski zaposlene zbog njihovog ponašanja u zajednicama kojima pripadaju, već da razvije fleksibilniju politiku.

„Radili smo u koordinaciji sa bezbednosnom službom kako bismo osigurali da više ljudi ima mogućnost da služi državi u odnosu na raniji period, kada je reč o istom nivou nedavne upotrebe droge. Iako nećemo ulaziti u pojedinačne slučajeve, kod malog broja otpuštenih pojedinaca bilo je dodatnih faktora u igri“, navela je Psaki.

Bela kuća navodi da može biti više faktora za otpuštanje zaposlenih, uključujući često korišćenje narkotika.

U vreme Bajdena je ublažena politika prema korišćenju marihuane, a osoblju Bele kuće se toleriše ako su je u prošlosti konzumirali do 15 puta godišnje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.