Ovo je napadač koji je gazio pešake i ubio policajca u Londonu, pominje se ime (foto)

Britanski list „Gardijan“ objavio je fotografiju na kojoj se vidi muškarac za kojeg se sumnja da je odgovoran za napad ispred britanskog parlamenta.

Na fotografiji se vidi kako zdravstveni radnici pružaju pomoć osumnjičenom napadaču u nosilima.

U međuvremenu, britanska ministarka unutrašnjih poslova Ember Rad poručila je da je bezbednost britanskog naroda prioritet britanske vlade, preneo je Rojters.

„Glavni prioritet vlade je bezbednost njenog naroda. Britanski narod će biti ujedinjen kako bi zajednički porazio one koji žele da povrede vrednosti koje delimo: vrednosti demokratije, tolerancije i vladavine zakona“, navela je Rad.

Policija je saopštila da je četvoro ljudi poginulo u današnjem napadu ispred britanskog parlamenta i na Vestminsterskom mostu u centru Londona, a 20 osoba povređeno.

Kako prenosi „Gardijan“, među poginulima je i jedan policajac i napadač.

Policija, koja inače događaje tretira kao „teroristički incident“, ali još nije potvrđeno da li je u napadu učestvovao jedan ili dva napadača.

U medijima objavljene fotografije napadača, pominje se i ime

Nakon današnjeg napada u blizini britanskog parlamenta u medijima i na društvenim mrežama je objavljeno ime muškarca za kojeg se veruje da je izveo napad u Londonu.

Navodno se radi o propovedniku iz Heknija koji je bio poznat po širenju mržnje, a njegovo puno ime je Abu Izadin Trevor Bruks, piše portal Index.hr.

Objavljene su i prve fotografije napadača okruženog naoružanom policijom i medicinskim osobljem, a na tlu pored njega je nož. Bio je odeven u potpunosti u crno.

Ipak, producent televizijske kuće ABC izjavio je da je već razgovarao s Izadinovim advokatom, koji mu je navodno potvrdio da je „Izadin još u zatvoru pa zato nije mogao biti napadač“.

Izadin je navodno već dugo poznat vlastima zbog povezanosti s terorizmom.

Kanal Ju tjub je prepun snimaka na kojima on govori koliko je važno ubijati policiju i da su svi članovi parlamenta nevernici.

https://twitter.com/Breaking911/status/844613971080593408

On je već bio u zatvoru zbog prikupljanja novca i podsticanja na teroristička dela i bio je član mnogih zabranjenih grupa povezanih s terorizmom.

Izadin je prešao na islam pre nego što je napunio 18 godina, nakon što je navodno upoznao druge islamističke vođe.

Jednom prilikom navodno je izjavio da se nada kako će jednog dana umreti kao bombaš samoubica, prenosi Index.hr.

https://twitter.com/Breaking911/status/844644329465503749

Postao je poznat javnosti nakon što je prekinuo govor tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Džona Rida, izvikujući da je on neprijatelj islama.

Trenutno su mu blokirani svi nalozi na društvenim mrežama, ali pre blokade je navodno objavljivao poruke mržnje i podsticanja terorizma a kao svoju lokaciju naveo je „kuću rata“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.