U trendu

Ovo su rekli Tramp i Putin posle susreta u Helsinkiju

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je danas, posle susreta u Helsinkiju s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, da ima veliko poverenje u svoje obaveštajce i da se „dve najveće nuklearne sile moraju slagati“, dok je Putin rekao da je sastanak s Trampom bio „sadržajniji nego što je očekivao“.

„Kao što sam rekao danas i mnogo puta ranije, imam veliko poverenje u svoje obaveštajce. Međutim, priznajem i da se, kako bismo izgradili svetliju budućnost, ne možemo isključivo fokusirati na prošlost – kao dve najveće nuklearne sile, moramo se dobro slagati“, napisao je Tramp na Tviteru, uz haštag #Helsinki2018.

Američki predsednik se, inače, posle samita u Helsinkiju našao na udaru žestokih kritika kako demokratskih tako i nekih republikanskih kongresmena kod kuće, koji su njegove današnje izjave na konferenciji za novinare s Putinom ocenili kao „sramotne“ i kao „propuštenu priliku da uputi snažno upozorenje u vezi sa mešanjem u izbore“.

Istovremeno, ruski predsednik je, u intervjuu ruskoj televiziji Kanal jedan, rekao da su njegovi današnji razgovori s Trampom bili sadržajniji nego što je očekivao i da su se odvijali u „partnerskoj atmosferi“.

„Nisam imao posebna očekivanja jer je to bio naš prvi pravi sastanak. U počeku je to ličilo na neku vrstu zagrevanja kako bismo konkretnije razgovarali prilikom budućih kontakata. Međutim, stvari su krenule u drugom pravcu – razgovor je bio zaista veoma sadržajan“, rekao je Putin.

On je naveo da nisu odredili datum svog narednog susreta, ali nije isključio mogućnost da se sa američkim liderima sastane na marginama nekog azijskog foruma ili kasnije u Argentini, na samitu G20.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar