Ozakonjeno da se kućni ljubimci mogu sahraniti sa vlasnikom

RIM – Od danas u italijanskoj pokrajini Ligurija moguće je sahraniti kucnog ljubimca zajedno sa vlasnikom,a to je predviđeno upravo usvojenim izmenama zakona o pogrebnim uslugama i pravilima koja se odnose na ukop kućnih ljubimaca, a koje je usvojilo Regionalno veća pokrajine.

Pepeo kućnih ljubimaca, kako navodi Ansa, nakon kremiranja i u zasebnoj urni, moguce je poloziti u istu grobnicu sa vlasnikom ili u porodičnu grobnicu na zahtev ili po volji pojnika ili njegovih naslednika.

Vise od 40 odsto Italijana ima kucnog ljubimca, a Italijani su, prema anketi koju je sproveo Amazon, najvise vezani za svoje ljubimce, a cak 71 odsto anketiranih drzi da je kucni ljubimac kao dete.

Mozda cak i vise od deteta, jer Italija je po niskoj stopi natalita prva u Evropi. Prosle godine zabelezen je recordno nizak natalitet u poslednjih 102 godine:rođeno je samo 349 hiljada dece.

Prema statistikama Italijani drze kod kuce 60 miliona i 300 hiljada domacih zivotinja, a ta ljubav ih kosta godisnje dve milijarde 300 miliona Eura,

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.