U trendu

Pahor obišao osoblje kovid bolnice i doneo kolače

LJUBLJANA – Slovenački predsednik Borut Pahor posetio je danas, na Badnji dan, glavnu slovenačku ustanovu za lečenje kovida, donoseći svoje tradicionalne božićne kolače.

Tom prilikom je poručio da takve tradicije promovišu mala dela ljubaznosti, prenosi slovenačka agencija STA.

„Tako pokazujemo koliko smo potrebni jedni drugima i pomažemo onima koji možda nemaju sve ono što većina nas ima u životu. Istovremeno se sećamo onih koji su trenutno u teškoj situaciji, uključujući i bolnica. Ovo je vreme kada mislimo jedni na druge“, rekao je Pahor dok je osoblju Infektivnog odeljenja Univerzitetskog kliničkog centra Ljubljana uručio paket božićnih kolača.

On je pohvalio rad medicinskog osoblja tokom epidemije kovida-19, navodeći da su svi umorni od ove epidemije koja već tako dugo traje, zbog čega je najbolje da „pokušamo da pomognemo jedni drugima, a ne da se svađamo i upiremo prstom“.

Načelnica tog odeljenja Tatjana Lejko Zupanc zahvalila je Pahoru na poseti i podršci medicinskom osoblju tokom epidemije.

Pahor tradicionalno pravi božićne kolače od 2013. godine, kada je sa decom iz Omladinskog doma Malči Beličeve u Ljubljani ispekao prvu seriju kolača.

Pored zaposlenih u UKC-u, Pahor je posetio i mame i njihovu decu u ljubljanskom porodilištu i centru Dolfka Boštjančič.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.