U trendu

Pakistan: Pristalice Kana protestovale širom zemlje

ISLAMABAD – Širom Pakistana, u Islamabadu, Lahoreu i Karačiju pristalice bivšeg premijera Imrana Kana izašle su danas na ulice nakon pokušaja atentata na njega.

Stotine policajaca opremljenih suzavcem zauzele su položaje u blizini raskrsnice koja povezuje Islamabad sa njegovim pobratimskim gradom Ravalpindijem dok je grupa demonstranata palila drva i uzvikivala slogane, preneo je britanski list „Gardijan“.

Dve grupe su se približavale jedna drugoj, a zatim su demonstranti gađali policiju kamenicama, koja je odgovorila suzavcem.

Nedugo zatim, demonstranti su se razišli, a policija je ponovo otvorila raskrsnicu za saobraćaj.

U jučerašnjem napadu na Kanov konvoj poginuo je jedan muškarac, a povređeno je najmanje 10 osoba, što je značajno povećalo ulog u političkoj krizi koja je zahvatila su zemlju od kada je Kan svrgnut sa vlasti u aprilu, naveo je list.

U današnjem obraćanju iz invalidskih kolica u bolnici u Lahoreu Kan je optužio svog naslednika Šehbaza Šarifa, ministra unutrašnjih poslova Ranu Sanaulaha i višeg vojnog zvaničnika za umešanost u zaveru sa ciljem da ga ubiju.

„Ova trojica su odlučila da me ubiju“, rekao je Kan u svom prvom javnom obraćanju od napada, dodajući da su umešana dvojica naoružanih napadača.

On nije ponudio nikakve dokaze za svoje tvrdnje, a vlada je negirala bilo kakvu umešanost, okrivljujući za pokušaj ubistva naoružanog muškarca koji je to uradio zbog verskog ekstremizma.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar