U trendu

Pakistan: U napadu pobunjenika ubijeno 10 vojnika

KETA – Separatistički pobunjenici u Pakistanu preuzeli su odgovornost za napad na vojni punkt na jugozapadu zemlje, u kojem je, prema tvrdnjama vojske, ubijeno 10 vojnika.

Napad, izveden u utorak uveče u pakistanskom okrugu Keč, severno od luke Gvadar, bio je najteži u poslednjih nekoliko godina u sklopu borbe koju pobunjenici, pripadnici Beludži naroda, vode protiv pakistanske vlade, prenosi agencija Rojters.

“Odlučni smo u našoj posvećenosti da Pakistan oslobodimo svih oblika terorizma”, naveo je danas pakistanski premijer Imran Kan u saopštenju kojim je odao počast stradalim vojnicima.

Vojska je saopštila da je ubila jednog od napadača i uhapsila trojicu u operaciji čišćenja koja je još u toku.

Pobunjenička grupa “Oslobodilački front Beludžistana” (BLF) preuzela je odgovornost za napad, navodeći u saopštenju poslatom Rojtersu da je ubijeno 17 vojnika i jedan od njenih pripadnika.

Ovi gerilci se decenijama bore protiv vlade kako bi dobili sopstvenu državu, tvrdeći da centralna vlada nepravedno eksploatiše bogate gasne i mineralne resurse provincije Beludžistan koja deli granicu sa Avganistanom i Iranom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar