U trendu

Panika u Americi: Iran preti novom vrstom napada

Sjedinjene Američke Države pripremaju se za sajber napade koje bi Iran mogao da izvede u znak odmazde zbog sankcija, koje je toj zemlji ove nedelje ponovo uveo američki predsednik Donald Tramp, upozoravaju stručnjaci za sajber bezbednost i obaveštajne poslove.

Od maja ove godine, kada je Tramp povukao SAD iz nuklearnog sporazuma sa Iranom, beleži se sve veća zabrinutost zbog mogućih sajber napada iz Irana, navodi AP.

Iran negira da koristi svoje kapacitete u ofanzivne svrhe i optužuje SAD za napade na Iran, prenosi AP.

Međutim, kompanija za sajber bezbednost „Rikordid fjučr“ navodi da je zabeležila porast u broju neformalnih razgovora u vezi sa pretećim aktivnostima Irana u proteklih nekoliko nedelja.

Bivši menadžer za pitanja Irana u Kancelariji direktora američke obaveštajne službe Norm Rul rekao je da misli da postoji dobra šansa da će se Iran osvetiti u sajber prostoru, piše Tanjug.

Prvi set američkih sankcija prema Iranu, koje su bile ublažene nakon postizanja nuklearnog sporazuma sa Teheranom, stupio je juče na snagu i one se odnose na finansijske transakcije u dolarima, iransku automobilsku industriju i kupovinu komercijalnih aviona i metala, uključujući zlato.

(Sputnjik)

3 komentara
  1. Balkan

    Ne panice oni zbog sebe nego pricaju za narod kako bi mobli da uzimaju pare za odbranu od sajbera od raketa i inih stvari a da se narod ne buni.

  2. Ex faca

    Što lepo ne lociraju američke satelite u vasioni, dignu svu tehniku u nebo i dignu u vazduh sav sajber potencijal

  3. Anonimni

    A što paniče Amerikanci, kad su čisti i pošteni ???

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike