U trendu

Papa Franja stigao u Mađarsku

BUDIMPEŠTA – Papa Franja stigao je danas u Mađarsku, započinjući kratak boravak u ovoj zemlji gde će razgovarati sa premijerom Viktorom Orbanom.

Poglavar Rimokatoličke crkve provesće samo sedam sati u prestonici Budimpešti kako bi zatvorio veliki međunarodni verski kongres pre nego što ode za Slovačku, gde će ostati duže, posetivši za to vreme četiri grada, prenosi Rojters.

„Ponovo nastavljamo putovanja, a to je veoma važno jer možemo da prenesemo naše reči i pozdrave ljudima“, rekao je papa novinarima na letu na putu za Budimpeštu.

Na pitanje o svojoj nedavnoj operaciji, papa Franja je rekao da se oseća dobro.

Kako je javila državna mađarska televizija, na aerodromu su papu Franju dočekali potpredsednik Vlade Mađarske Žolt Šemjen, kardinal Peter Erdo i mađarski biskupi.

Nasmejani Papa kratko je mahnuo deci koja su stajala u redu da ga pozdrave pre nego što je ušao u automobil koji ga je odvezao do centra Budimpešte.

U rasporedu Vatikana navodi se da će se papa sastati s premijerom Viktorom Orbanom i predsednikom Janošem Aderom, kao i biskupima i predstavnicima nekih jevrejskih zajednica, pre nego što bude održao misu kojom će završti veliki međunarodni verski kongres koji je počeo prošle nedelje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.