najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Papa pozvao na molitvu za žrtve Černobilja

Poglavar Rimokatličke crkve Franja pozvao je danas katolike u Evropi da se mole za žrtve černobiljske katastrofe pre 30 godina i da u nedelju učestvuju u prikupljanju novca za pomoć Ukrajincima, u čijoj je zemlji “sukob na kojeg su svi zaboravili”.

“Obnovićemo molitve za žrtve tragedije u Černobilju i izražamo zahvalnost prema spasiocima i prema svakoj inicijativi da se ispravi ta šteta i patnja”, rekao je papa na nedeljenoj audijenciji pred oko 30.000 vernika na Trgu Svetog Petra.

Franja je govorio o sukobu na istoku Ukrajine gde živi oko tri miliona grkokatollika. “Ukrajinski narod pati od posledica oružanog sukoba koji je zaboravljen”, rekao je on.

“Pozivam Crkvu u Evropi da podrži moju inicijativu da se zajedno suočimo s tom humanitarnom hitnom situacijom. Unapred sam zahvalan na akciju koja je će u nedelju biti održana”, dodao je papa.

Franja je 3. aprila zatražio od svih katoličkih parohija u Evropi da organizuju prikupljanje novca za civilne žrtve konflikta u istočnoj Ukrajini, posebno za starije ljude i decu.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike