U trendu

Papića napadaju zbog hapšenja narkodilera sa slike sa Đilaso

ATINA – Lideri SzS napadaju policajca Gorana Papića, imenom i prezimenom, jer je taj čovek uhapsio narkodilera, čija je zajednička fotografija sa Draganom Đilasom danas predočena javnosti, izjavio je večeras predsednik Aleksandar Vučić i istakao da je reč o osveti zbog toga što je neko štitio zakon i da bi se zaštitili njihovi interesi.

Vučić je, za TV Pink iz Atine, rekao da su prethodnih dana primetni napadi na policajce, imenom i prezimenom, a da je danas državna sekretarka u MUP-u Biljana Popović Ivković novinaraima pokazala zajedničku fotografiju Đilasa i tog narkodilera.

„Dugo sam se pitao o čemu se radi, zašto neko napada poimence policajce, a onda smo dobili informaciju danas popodne da oni progone Gorana Papića zato što je taj čovek, svojim rukama, odnosno heklerom probio staklo na automobile u kojem se skrivao narkodiler, koji je sa Đilasom na fotografiji“, rekao je Vučić.

Dodao je da je on bežao bežao od policije, koja je preprečila Branko most, a zatim ga je Papić „izvukao“ napolje i pronašao 2,5 kilograma holandskog kokaina, najčistijeg, i priveo ga, o čemu, kaže, postoje i snimci.

Sve to što oni organizuju je osveta nekome zbog toga što je neko negde štitio zakon, podvukao je Vučić.

„Nećete više da progonte ljude koji će da održavaju mir i stabilnost u zemlji, da progone narkodilere, samo zato što su ti narkodileri bliski vama. Taj film nećete da gledate u Srbiji“, rekao je Vučić.

Dodao je da oni progone čoveka, o kojem kaže, ne zna ništa, samo zato što je narkodilera sa robom, koja vredi i 120.000 evra ako se proda „čista“, a 300.000 evra ako bi „nešto zamešali“, iako se vozio u „smartu“.

„Ja vas pitam, odakle tolike pare? Možete da zamiliste nekog imućnog njima bliskog ko ima tolike novce?“, upitao je Vučić.

„Mi ćemo da guramo stvari do kraja, kao što ćemo da čekamo odgovor za Bastaća, jer nije dozvoljeno da bijete ljude i da im stavljate kese“, rekao je Vučić.

Dodao je da ne želi da vrši pritisak na tužilaštvo, ali da neće odustati od čekanja, jer se mora ustanoviti istina.

Upitan da li Mladen Novaković Tocilo, koji je nedavno uhapšen u Mladenovcu sa 77 kg heroina, kum Boška Obradovića, Vučić je kazao da ne zna ništa o tome i da ne može da bude kao oni, pa da govori sve što mu padne na pamet.

Na pitanje da li veruje da će od danas, zbog novih podataka o narko mafiji, krenuti novi pritisci na njega, kazao da što se pritisaka tiče nema problem s tim.

„Sećate li se dana da nisam bio na naslovnoj strani“, kazao je on.

Što se Slobodana Tešića tiče kaže da su sankcije uvodili u „njihovo“ vreme, ali dodaje da je njemu važno to što ga stalno da ga „upozoravaju“, te podseća da ga upozorava ceo svet – nemoj s Kinezima, nemoj s Rusima i da je to sve zato što vodi poltiku nezavisne i suverene Srbije i što vodi računa o našoj zemlji.

„Nisam video problem ni u snajperu, koji su stavili namerno, pa se izvinjavali, a onda nisu, pa rekli da mi njima crtamo mete, iako nikada nismo. To je politika Milovana Brkića i Tabloida – najprljavija, sa namerom da će kod normalnih ljudi ogaditi sve. Ovde imaju problem, mislili su da će neko da pobegne iz zemlje zbog pritisaka. Ne možete da pobedite kada pogledate kreditni rejting u ono vreme i danas, kada je nivo nezaposlenosti pao na sa 20 na 9,5 odsto, kada je nivo plata i penzija sve veći, iako sam i dalje nezadvoljan jer znam da moramo da ga dalje povećavamo i iduće godine. Koje ste puteve i pruge izgradili? Uništili ste JAT I aerodrom, sve ste uništili i razorili, šta ste dobro uradili sem svoje džepove da punite?“, upitao je on.

Govoreći o slučaju „Jovanjica“, predsednik je kayao da su njegovi politički protivnici govorili da je njegov brat umešan u taj slučaj, a da će sada policija i tužilaštvo da utvrde istinu.

„Oni sada govore o lažnom prijavljivanju. Priznaju, dakle, da su lagali“, konstatovao je i dodao da očekuje da bude pozvan na saslušanje, da se pokažu svi njegovi navodi, ali da se vidi i šta su drugi ponudili od dokaza, a da potom objasne i prezentuju narodu istinu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.