U trendu

Par iz Tenesija objavio da ima jedan od pobedničkih tiketa velike lutrije

Bračni par iz Tenesija izjavio je danas da je kupio jedan od tri dobitna tiketa za rekordni dobitak u ovonedeljnom izvlačenju američke lutrije „Pauerbol“ (Powerball). 
Vlasnici tri pobednička tiketa lutrije „Pauerbol“ (Poweball) podeliće rekordni dobitak od 1,6 milijardi dolara, saopštili su juče organizatori lutrije. Oni su naveli da postoje tri pobedička tiketa lutrije i da su oni kupljeni u američkim saveznim državama Kaliforniji, Floridi i Tenesiju.

Džon Robinson i njegova supruga Lisa žive u Manfordu, gradiću u Tenesiju gde je prodat jedan od dobitnih tiketa. 

Ako se zvanično potvrdi da su oni dobitnici, oni će dobiti 528,8 milona dolara (pre poreza) u 30 godišnjih rata, ili oko 337 miliona dolara ako odluče da zgoditak uzmu odmah u celosti.

Par je došao danas u Njujork na televiziju EN-Bi-Si (NBC) da objavi svoju vest. 

Džon je ispričao da je na nagovor supruge kupio tiket u sredu uveče pri povratku s posla, nekoliko sati pre izvlačenja. Njihova šansa da dobiju bila je jedan pema 292,2 miliona.  

Kad je došao kući nije se osećao dobro pa je otišao da prilegne. Žena je slušala brojeve koje su izvlačili na lutriji, zapisala ih je i pošto je tri puta proverila, onda ga je probudila, ispričao je on. On je proverio još četiri puta ali poverovao je tek sutra ujutro kada su javili da je jedan od dobitnih tiketa kupljen u njihovom malom mestu. 

Porodica nije spavala celu noć.

Džon Robinson je rekao da ga je bilo strah jer nije znao tačno šta sad treba da radi. On je u medjuvremenu uzeo advokata, a uzeće i finansijskog savetnika, kao što lutrija predlaže dobitnicima. 

„I sad ću biti zabrinut jer ceo svet zna“, rekao je on. Advokat mu je posavetovao da ide na televiziju jer „svi hoće da znaju ko su dobitnici“.

Upitani šta će raditi s novodobijenim bogatstvom, supruga Lisa je odgovorila da još nisu o tomje razmišlali. Par je uvek živeo u Manfordu i za sada nema želju da ga napusti.

Lutrija iz Tenesija je potvrdila da je dobitni tiket kupljen u bakalnici Niafeh’s gde se Džon Robinson u sredu zaustavio da ga kupi. Vlasnik prodavnice dobio je 25.000 dolara zato što je prodao dobitni tiket. 

Lutrija još treba zvanično da potvrdi da je Džon Robinson dobitnik. Prema propisima on treba da se lično pojavi sa tiketom. Robinson je rekao da će to uraditi u toku dana. 

Vlasnici druga dva tiketa kupljenih na Floridi i u Kaliforniji se još nisu prijavili. Dobitnici imaju šest meseci da se prijave, a prema zakonima sve tri američke države gde su kupljeni dobitni kuponi, dobitnici moraju da izadju u javnost.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar