U trendu

Pariz: Makron razgovarao sa Putinom o prekidu vatre

PARIZ – Francuska Vlada potvrdila je večeras da je predsednik te zemlje Emanuel Makron razgovarao telefonom sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom, saopštila je Jelisejska palata.

Navodi se da je razgovor samo nastavak prethodnih dijaloga koje je Makron imao sa Putinom u vezi sa prekidom vatre i aktuelnih bezbednosnih problema, preneo je Bi-Bi-Si.

„Trenutno nema dogovora, ali predsednik Makron ostaje uveren da treba da nastavi sa svojim naporima. Nema drugog puta nego da dođe do prekida vatre i da ruska strana pokaže dobru volju u razgovorima sa Ukrajinom“, dodaje se u saopštenju.

Jelisejska palata naglašava da Makron „stoji uz Ukrajinu“.

Prethodno je večeras iz Kremlja saopšteno da je Putin razgovarao sa Makronom i da je taj razgovor usledio na inicijativu Francuske.

Makron je danas, takođe, razgovarao sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom i italijanskim premijerom Marijom Dragim uoči NATO samita u Briselu u četvrtak.

Razgovaralo se o everopskim energetskim potrebama u kontekstu rata u Ukrajini, kao i o zabrinutosti zbog zaliha hrane, navep je Bi-Bi-Si.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.