U trendu

Pastor i Zobenica sa predsednikom Instituta evropskih regija

SALCBURG, 25. oktobra (Tamjug) – Predsednik i potpredsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor i Damir Zobenica, razgovarali su danas u austrijskom gradu Salcburgu sa osnivačem Instituta evropskih regija (IRE) i specijalnim savetnikom za Zapadni Balkan evropskog komesara za proširenje dr Francom Šausbergerom, o unapređenju saradnje ove organizacije i AP Vojvodine.

Pastor je naglasio da izuzetno ceni višedecenijske napore dr Franca Šausbergera da, kroz rad ove uticajne mreže, okuplja regione i stavlja ih u fokus evropske politike, saopšteno je iz pokrajinskog parlamenta.

On je naglasio da je predsednik IRE-a dokazani prijatelj AP Vojvodine, te da će u narednom periodu ojačati davno uspostavljenu saradnju kroz zajedničke aktivnosti.

Predsednik Pastor i potpredsednik Zobenica pozvali su predsednika IRE-a da uzme učešće u predstojećem Regionalnom poslovnom forumu u Novom Sadu, koji Skupština AP Vojvodine peti put organizuje u saradnji sa Skupštinom evropskih regija (AER), a koji će početi 15. novembra.

Na sastanku je načelno dogovoreno da Skupština AP Vojvodine sledeće godine u saradnji sa IRE bude domaćin konferencije koja bi okupila kako članice IRE-a, tako i regione sa kojima AP Vojvodina sarađuje, a na kojoj bi se razgovaralo o temama važnim za regionalnu politiku i njihov dalji razvoj.

Delegacija Skupštine AP Vojvodine boravi u Salcburgu na 18. Samitu Evrope koji se održava u organizaciji Instituta evropskih regija. Ovogodišnji trodnevni samit održava se pod nazivom ”Vizije za Evropu – očekivanja i realnost”, a okupio je učesnike iz oblasti politike, diplomatije, privrede, nauke i kulture iz 17 evropskih zemalja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar