U trendu

Patrušev se u Nju Delhiju sastao sa indijskim premijerom Modijem

NJU DELHI – Sekretar ruskog Saveta bezbednosti Nikolaj Patrušev, sastao se danas u Nju Delhiju sa indijskim premijerom Narendrom Modijem kako bi razgovarali o „zajedničkim interesima dve zemlje“.

Patrušev i Modi su razgovarali o „pitanjima rusko-indijske bilateralne saradnje i obostranog interesa“, navodi se u saopštenju ruskog Saveta bezbednosti, objavljenom nakon sastanka.

Kako prenosi Rojters, Patrušev je boravio u Indiji na sastanku Šangajske organizacije za saradnju, regionalne grupe koja okuplja Rusiju, Indiju, Kinu i druge države iz centralne Azije.

Zamenik ruskog premijera Aleksandar Novak izjavio je ranije ove sedmice da je prodaja ruske nafte Indiji prošle godine skočila 22 puta.

Otkako je izvršila invaziju na Ukrajinu, Rusija je pojačala diplomatske napore u cilju osnaživanja uticaja takozvanih nezapadnih geopolitičkih blokova širom Azije, kako bi oni predstavili alternativu onome što se, kako navodi agencija, u Moskvi smatra da su pokušaji Sjedinjenih Država i njihovih NATO saveznika da „dominiraju regionom“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar