U trendu

Penava Plenkoviću: Podnesite ostavke, spaiste narod Hrvatske

ZAGREB – Opozicioni Domovinski pokret, na čijem čelu je bivši HDZ-ovac i aktuelni gradonačelnik Vukovara, Ivan Penava, pozvao je danas premijera Andreja Plenkovića da podnese ostavku, zbog predloga o smanjenju stope PDV-a na toplotnu energiju.

Iz Domovinskog pokreta smatraju da vlada ovim predlogom obmanjuje narod i da su, kako kažu, njeni potezi pogubni za džepove građana i privredu.

Smatraju nezadovoljavajućim vladin predlog smanjivanja stope PDV-a s 13 na pet posto za ogrevna drva, palete, sečke i brikete kao i toplotnu energiju iz toplana, a jedino rešenje vide u zamrzavanju cena osnovnih životnih namirnica i zaštiti najugroženijih građana čvrstim paketom mera u koji spadaju energenti, hleb, mleko i ostale osnovne životne namirnice.

„Podnesite ostavku i spasite narod“, poručili su iz Domovinskog pokreta, uz podsećanje da se vlada nedavno „besramno pohvalila“ podacima prema kojima je u samo pola godine na poskupljenjima i „smanjenim“ poreskim stopama izvukla od svojih građana čak 4.3 milijarde kuna na račun naplaćenog PDV-a, kao i još dodatnih 600 miliona od dažbina, uglavnom goriva, što sve skupa iznosi pet milijardi za šest mesecili – ili, kako su naveli, dva i po Pelješka mosta.

Kako ističu, država bi sada, u uslovima kada je energentima cena narasla deset puta, trebalo to izuzeti iz kalkulacije, a ne dodatno zarađivati na građanima koji ionako jedva spajaju kraj s krajem.

„Kada se osvrnemo na demografsku katastrofu koju ste prouzrokovali, pad bespilotne letilice, ignorisanje obnove te svih ostalih zgoda i nezgoda koje nam redovno servirate s naglaskom na kriminal, imamo za vas jasnu poruku i dobronamerni savet – gospodine premijeru podnesite ostavke i spasite hrvatski narod!“, poručili su iz Domovinskog pokreta, prenela je Hina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.