U trendu

Pentagon: Vodja ID ubijen u Avganistanu prošlog meseca

U napadu vojske na položaje islamskih ekstremista prošlog meseca u Avganistanu poginuo je vodja Islamske države (ID), saopštio je kasno sinoć Pentagon.

Sumnjalo se da je Abdul Hasib Logari poginuo 27. aprila u napadu na bazu u Nangarharu u istočnom Afganistanu, ali zvaničnici tada to nisu mogli da potvrde.

Logari je bio jedan od visoko rangiranih vodja ID u Avganistanu koji je poginuo u napadima avganistanskih specijalnih snaga u partnerstvu sa vojskom SAD, saopštio je Pentagon.

Komandant vojske SAD u Avganistanu Džon Nikolson izjavio je da je Logari drugi vodja ID ubijen u toj zemlji u poslednjih devet meseci.

On je izjavio da su ekstremisti „otpočeli varvarsku kampanju smrti, mučenja i nasilja Avganistanaca, posebno onih u južnom Nangaharu“.

Logari je rukovodio napadom na vojnu bolnicu u Kabulu, u kojoj je 8. marta nastradalo više od 100 ljudi, navodi Pentagon. Tada su avganistanske i američke snage otpočele protiv-ofanzivu u provinciji.

„Pozdravljam veliku veštinu i hrabrost koju su prikazali naši avganistanski partneri. Ova borba jača našu rešenost da Avganistan oslobodimo od ovih terorista i donesemo mir i stabilnost ovoj velikoj zemlji. Bilo koji član ID koji dodje u Avganistan, doživeće istu sudbinu“, rekao je Nikolson.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike