U trendu

Perović: Cetinjski huligani napali internat Bogoslovije

PODGORICA – Rektor Bogoslovije Svetog Petra Cetinjskog protojerej-stavrofor Gojko Perović obavestio je danas ministra unutrasnjih poslova Sergeja Sekulovića o napadu, kako navodi, „cetinjskih huligana“ na internat Bogoslovije.

U pismu Sekulović, Perović kaže da se napad dogodio u ranim jutarnjim satima ispred zgrade internata Cetinjske bogoslovije u cetinjskom naselju Donje polje, kada je grupa od desetak huligana nasrnula na pomenutu zgradu, uzvikujući psovke i pretnje i lomeći školski inventar.

Nasilnici su, kaže, pretili đacima, vređali ih na nacionalnoj i verskoj osnovi, fizički nasrtali i oštetili vrata i prozore na zgradi, a potom dovukli kontejnere koji su se nalazili preko puta ulice i zapalili u njima vatru.

Zatim su se udaljili u pravcu hotela „Grand“ i centra grada uz povike da će ponovo doći narednih noći.

Svi detalji ovog slučaja prijavljeni su cetinjskoj policiji jutros, kaže Perović koj je u prilogu Sekuloviću dostavio i zapisnik te prijave.

„Dežurni profesor nije reagovao na način da momentalno pozove policiju, i to je verovatno njegov propust, mada s obzirom na okolnosti može biti razumljivo da je i sam čekao da ova neprijatnost prođe, verujući da će se završiti bez težih posledica“, naveo je Perović.

Prvi razlog za obraćanje Sekuloviću, Perović navodi to što je najavljeno ponavljanje napada u narednim noćima, a drugi je, kaže, želja i poziv (naročito upućen cetinjskom građanstvu) da tenzije koje su nastale političkim i medijskim manipulacijama i konstantnim neosnovanim prozivanjem i kritikovanjem SPC sa najviših državnih adresa.

Perović konstatuje da aktuelna društveno-političkih zbivanja u Crnoj Gori, ne bi smela da negativno utiču na vladanje omladine.

„Uprava naše škole ne pamti da se ovakav napad na đake desio u poslednjih desetak godina, niti je od naših đaka, ili od strane njihovih vršnjaka sa Cetinja, bilo ikakvih povoda za tako nešto“, naveo je Perović u pismu ministru policije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.