U trendu

Peskov: Informacija o pogibiji 600 ukrajinskih vojnika je tačna

MOSKVA – Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da su se pokazale tačnim informacije Moskve da je 600 ukrajinskih vojnika poginulo u napadu na grad Kramatorsk, uprkos izveštajima prema kojima su napadi promašili mete.

„Kremlj je apsolutno uveren u tačnost te informacije, a podsetiću i na reči predsednika Vladimira Putina da je glavni izvor informacije bilo Ministarstvo odbrane“, rekao je Peskov, prenosi Rojters.

Ranije je ta agencija prenela da su ruski raketni napadi promašili ciljeve u gradu Kramatorsk i da nije bilo očiglednih znakova štete, uprkos navodima Moskve da je u napadima poginulo 600 ukrajinskih vojnika.

Peskov je odbacio navode Kijeva da je zamenik šefa kabineta predsednika Rusije Dmitrij Kozak, nezvanično razgovarao sa evropskim zvaničnicima o miru s Ukrajinom.

„Reč je o još jednoj lažnoj vesti“, rekao je Peskov.

Komentarišući nove isporuke oružja iz zemalja Zapada, Peskov je ocenio da će to „samo produbiti patnju ukrajinskog naroda“, kao i da neće promeniti ishod sukoba.

Rojters podseća da su ukrajinske snage postigle određene uspehe na bojnom polju i da su zatražile od zapadnih saveznika pomoć u PVO sistemima, kako bi napravili prevagu u ratu koji traje od februara prošle godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar