U trendu

Peskov: Nećemo promeniti stav o Krimu

MOSKVA – Rusija neće revidirati svoj stav o Krimu i ova tema prevazilazi granice bilo koje moguće rasprave, izjavio je danas portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

„Nema šanse da bi ruska strana mogla promenila svoj stav o Krimu“, izjavio je Peskov, a prenosi ruska agencija TAS.

„Krim je tema koja je izvan okvira bilo koje agende diskusije. Neophodno je pomoći našim kolegama da shvate, a mi ćemo to raditi, suštinu onoga što se dogodilo u trenutku kada su građani Krima napravili izbor“, dodao je Peskov.

Portparol Kremlja je rekao i da žali zbog odbijanja Turske da prizna rezultate nedavnih ruskih parlamentarnih izbora na Krimu, i da se nada će Ankara promeniti svoj stav o tom poluostrvu.

„Ne prihvatamo takve izjave o nepriznavanju izbora na Krimu i to otvoreno kažemo našim turskim kolegama“, poručio je Peskov.

Pitanje Krima je, kako dodaje, pitanje u kojem se stavovi Moskve i Ankare dramatično razlikuju, ali se Rusija nada da će Turska vremenom promeniti ovaj stav.

Peskov je, takođe, naglasio da je Turska ruski partner i da ovakva neslaganja ne smeju biti prepreka za razvoj čitavog niza bilateralnih odnosa i saradnje po brojnim regionalnim pitanjima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.